Zeiltocht met meerdere schepen

Varen met grotere groepen

Een dag of dagdeel varen op het IJsselmeer en genieten van zon, water en wind. Er is volop gelegenheid om actief te helpen met het zeilen van het schip, en dat gaat heel goed samen met een hapje en een drankje.

Voor elk dagje varen maken we samen een pakket op maat dat past bij de gelegenheid, de groep en het budget. Zo kan je een hele dag varen, maar kan je ook voor andere tijden kiezen en bijvoorbeeld met de lunch aan boord komen.

Ook is het mogelijk om een andere op- en afstapplaats te kiezen, de vaardag aan te vullen met andere activiteiten, en om de lunch uit te breiden of juist kleiner te houden. Wil je korter varen of langer? Of, omdat we met meerdere schepen zijn, een heuse onderlinge zeilwedstrijd? In overleg is vrijwel alles mogelijk. Hoe ziet zo’n dag er uit?

Vanaf € 43,75 p.p.

WON119

Varen met meerdere historische schepen

Als je met een grote groep bent (vanaf 20 personen) kunnen we gaan varen met meerdere schepen. We varen dan op verschillende oer-Hollandse schepen die in vroeger tijden zijn ingezet voor visserij of vrachtvervoer op de Zuiderzee. Per schip is er plaats voor ongeveer 12 personen, en met een groep van deze grootte heb je alle ruimte op deze schepen: ze hebben een ruime open kuip, een groot voordek en een knus vooronder.

Ondanks de originele en stoere uitstraling voldoen de schepen aan alle moderne eisen van gemak en veiligheid. Alle schepen zijn minimaal voorzien van een ijskast en een wc.

Ontvangst in de haven van Monnickendam

Om tien uur ontvangen we jullie aan boord van de schepen in de haven van Monnickendam met koffie, thee en koek. De bemanningen van de schepen maken jullie wegwijs aan boord. Samen bepalen we het programma. Een hele dag varen, ergens voor anker om samen te lunchen en zwemmen of een bezoek brengen aan één van de leuke havenplaatsjes Volendam, Edam of Marken. ’s Middags kunnen we eventueel een onderling wedstrijdje houden. We kunnen in de ochtend dan alvast extra oefenen met alle manoeuvres die horen bij het wedstrijdzeilen.

Vaartocht

We gooien we de trossen los en varen het IJsselmeer op. Aan boord kan je actief meedoen en helpen met het hijsen van de zeilen, met sturen en met navigeren. Maar je kunt ook lekker op het voordek liggen, en genieten van de deining, de zon en de bries. Er valt ook nog wat te leren aan boord. De bemanningsleden zitten vol verhalen over de geschiedenis van het schip en de visserij op de oude Zuiderzee. En ook over wat vandaag de dag komt kijken bij het varen op zo’n historisch schip, zoals het onderhoud, de zeiltechnieken en meteorologie.

Lunch

Rond het middaguur gaan we ergens voor anker of lopen een havenplaatsje binnen om te genieten van een uitgebreide lunch. Die bestaat uit lekker vers brood van Brood® en Hollandse boerenkazen, ham, hagelslag en biologische jam. Naar wens kan dat nog worden uitgebreid met bijvoorbeeld zelfgemaakte soep, gerookte vis en andere extra’s.